Składniki na 18 sztuk
2,5 szklanki maki pszennej
3/4 szklanki cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
50g kawowej czekolady
50g białej czekolady
100g rozpuszczonego masła
1 szklanka mleka
2 jajka
aromat waniliowy
200g truskawek
cukier puder
Sposób przygotowania:
Masło rozpuścić w garnku, schłodzić.
Czekoladę pokroić w drobna kosteczkę.Truskawki umyć, osuszyć, pokroić.
Mąkę przesiać, dodać cukier, proszek do pieczenia, sól.
Mleko, jajka, masło, aromat waniliowy dokładnie wymieszać.
Suche i mokre składniki połączyć w jedną masę, dodać pokrojoną w kostkę czekoladę i truskawki.
Ciasto nałożyć do foremki wyłożonej papilotkami.
Piec w temperaturze 210°C ok. 25 minut.
Gdy muffiny ostygną, posypać cukrem pudrem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz