23 października 2013
ZUPA KREM Z DYNI
Składniki:
4 szklanki bulionu
2 marchewki
kawałek pora
1 ziemniak
0,5 kg dyni
2 listki laurowe
4 ziela angielskie
sól
pieprz
cukier
śmietana 18%
natka pietuszki
groszek ptysiowy lub prażone migdały, słonecznik
Sposób przygotowania:
Bulion z warzywami gotujemy z listkiem laurowym i zielem angielskim.
Dynię gotujemy w osobny garnku by się nie rozgotowała, gdy będzie miękka łyżką cedzakową
przekładamy do gotujących się warzyw. Gotujemy jeszcze ok 3 minuty, zestawiamy z palnika.
Przyprawiamy solą pieprzę i cukrem.
Wyciągamy liski oraz ziele angielskie, następnie miksujemy blenderem na krem.
Krem rozlewamy do miseczek, dodajemy groszek ptysiowy oraz dekorujemy śmietaną i świeżą natką pietruszki.
Smacznego!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz