16 grudnia 2013

CHLOPSKA PATELNIA

Składniki:

5 ziemniaków
1 kiełbasa (np. góralska)
20 dag boczku wędzonego
20 dag podgardla wędzonego
1 duża cebula
2 jaja
2 łyżki śmietany
pęczek natki pietruszki
sól pieprz


Sposób przygotowania:

Ziemniaki ugotować w mundurkach, gdy przestygną obrać, pokroić w plastry. Podgardle pokroić w kostkę, smażyć następnie dodać ziemniaki. Gdy ziemniaki się zarumienią dodać pokrojoną w plastry kiełbasę, boczek oraz cebulę pokrojoną w piórka. Wszystko razem smażyć cały czas mieszając. Pod koniec dodać jajka roztrzepane ze śmietaną, kiedy jajka się zetną dodać poszatkowaną  pietruszkę doprawić do smaku solą i pieprzem.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz