24 października 2013

SLEDZIE W SALATCE FASOLOWEJ

Składniki:

6 płatów śledzi (matiasy)
puszka czerwonej fasoli
puszka kukurydzy
2 marchewki
ogórki konserwowe
1 cebula
2-3 jajka ugotowane na twardo
2-3 łyzki majonezu
pieprz





Sposób przygotowania:

Śledzie wymoczyć, pokroić w paseczki. Fasole odcedzić i przepłukać przegotowaną wodą.
Marchewkę ugotować, pokroić w kostkę. Cebule pokroić w kostkę następnie sparzyć.
Kukurydzę odcedzić, ogórki pokroić w kostkę. Wszystko delikatnie wymieszać d
oprawić do smaku pieprzem, dodać majonez. Obsypać posiekanym jajkiem.

Możliwa wersja z zielonym groszkiem zamiast kukurydzy.
Sałatka bardzo prosta i bardzo pyszna :)

Smacznego!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz