21 lutego 2014

PIECZONY BUDYŃ CZEKOLADOWY



Z okazji Czekoladowego tygodnia pyszny budyń czekoladowy :)


 Składniki:

55 g margaryny
6 łyżek cukru
2 jajka
350 ml mleka
70 g orzeszków arachidowych w czekoladzie
5 łyżek mąki pszennej
1 łyżka kakao (naturalne)
cukier puder, kakao, listki melisy do dekoracji

Sposób przygotowania:

W misce utrzeć na puszystą masę  margarynę z cukrem. Dodać roztrzepane jajka dokładnie wymieszać.
Dolać mleko i ubijać trzepaczką, wsypać orzechy. Przesiać mąkę do masy i dodać kakao- wymieszać.
Masę wylać do naczynia żaroodpornego (wcześniej wysmarować naczynie tłuszczem) i piec w piekarniku ok 40 minut w temperaturze 180 C.
Przed podaniem posypać kakao i cukrem pudrem.







Przepis bierze udział w akcji Czekoladowy Tydzień :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz